søndag 29. mai 2011

Slagugle

Slagugle











Var veldig fornøyd når jeg fikk sett hortulan likevel så kan den ikke måle seg mot slagugla som har ligget der som en litt uoppnålig drøm for meg. Hadde vel ikke så stor tro på at jeg skulle få oppleve den i Norsk natur så det var et stort øyeblikk!
Det fins en bra bestand av de i Sverige så egentlig er det rart at ikke flere finner veien over til Norge...
Slagugla er en skikkelig tøffing og den legger ingenting imellom vis en befinner seg med en hekkeplass da går den til angrep. Det er flere som har fått merke ugla's klør og blitt kraftig kvestet etter møte med den. Har selv kun sett dette på tv når den smeller i hjelmen til en ringmerker.
Fotomessig skulle jeg gjerne hatt den litt lavere i treet men en kan ikke få i pose og sekk heller.

onsdag 25. mai 2011

Hortulan





Var en tur på østlandet med noen venner for og se etter fugl et par dager.
Hadde et håp om og få se jerpe,hortulan,tretåspett,vierspurv,haukugle,lappugle og slagugle som alle er arter jeg ikke har sett i før.

Det meste blåste bort for vinden gjorde det vanskelig for oss og lytte men etter noen timer så fikk en kamerat snapet opp en lyd av hortulan mellom vindkastene så da var det bare og følge med og se.
Den var ganske sky og det var langt fra lette og komme på fotohold men noen bilder ble det av hortulanen. Får krysse fingrene for at det fortsatt er liv laga for denne fine men desverre etterhvert sjeldne fuglen som og er en rødliste art.

søndag 15. mai 2011

Den"stygge"andungen

Den"stygge"andungen...
Stolt andemor
Det var ei tøff mor som forsvarte ungene
Fornøyd flakser hunn litt etter en kamp
med fiskemåken



Pratet med en kamerat som hadde sett ei andemor med 10 unger hvor av den ene var gul og de var i hølen hjemme. Det var nok til at jeg stakk jeg opp en tur,for det varer nok ikke lenge før kullet er redusert med flere individer siden en del sildemåker og har tilhold der. Jeg så andefamilien svømmende inni sivet og de virket ikke så lystne på og komme frem forstålig nok.


Neste dag var jeg på plass igjen og etter en stund dukket de opp så da fikk jeg knipset litt. Selv om det var mye sildemåker så var det ei svane og en fiskemåke som gjorde et par angrep mot andefamilien mens jeg var der. Kunne kanskje fått noen"gode"bilder av svanen når den angrep men jeg spratt opp og jagde den i steden så her kom samvittigheten inn vil jeg tro.


Får det guleungen leve opp så blir det spennende og se om den blir hvit noe som hadde vært kjekt for ungene som er og forer siden den andre hvite"Donald" ble overkjørt.


onsdag 11. mai 2011

Dverglo

Dverglo par

Dverglo hann,hunn og sandlo

Sandlo og dverglo


Det er en fin tid med knallvær og sommertempraturer. Mens nye fugler kommer trekkende så er andre godt igang med hekkingen og vel så det. Hørte kneppe lyder i en ugle kasse,så en stolt andemor svømme med sine ti små nøster og om kort tid så står svanemor for tur til og ta med sine unger på sin første svømmetur.

Det har og blitt oppservert fem++ Dverglo ute på jæren så det var en sjelden god mulighet til og få noen bilder av den. Ble liggende i gresset og vente i et par timer i håp om at de valgte og ta en rusletur over på min side av sandbanken og tilslutt fikk jeg den lille loen på en visit.